25.09.24

Πλατφόρμα Ψηφιακής Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών.

learn.hellenicinstitute.gr
Πλατφόρμα Ψηφιακής Εκπαίδευσης  του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών.

Τέθηκε σε λειτουργία την 1η Ιουνίου 2024 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, η πλέον σύγχρονη, καινοτόμα, διεθνής Πλατφόρμα Ψηφιακής Εκπαίδευσης MELO® - Digital Learning Ecosystem της RDC Informatics, για την αυξημένη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών και της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης του Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ. Η Πλατφόρμα Ψηφιακής Εκπαίδευσης MELO® - Digital Learning Ecosystem, είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας και ανάπτυξης της RDC Informatics στον επιστημονικό τομέα της ανάπτυξης συστημάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning), περιλαμβάνοντας 20+ χρόνια Έρευνας & Ανάπτυξης, κατακτώντας 5 βραβεία Καινοτομίας, Έρευνας & Ανάπτυξης, εγκαθιστώντας σε 500+ εκπαιδευτικούς οργανισμούς & επιχειρήσεις διεθνώς και χρησιμοποιείται από 500Κ+ λειτουργούς εκπαίδευσης διαφόρων ρόλων σε εκπαιδευτικά οικοσυστήματα, σε όλο τον κόσμο.

Η Πλατφόρμα Ψηφιακής Εκπαίδευσης MELO® - Digital Learning Ecosystem του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, βρίσκεται στην διεύθυνση learn.hellenicinstitute.gr και προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες, μεταξύ των οποίων :

  • Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (εκμάθηση, αξιολόγηση, συνεργασία)
  • Ζωντανά μαθήματα σε εικονικές αίθουσες
  • Webinars
  • Απομακρυσμένα ιδιαίτερα μαθήματα ("1-1" learning sessions)
  • Συνεδρίες διδασκαλίας κατ' απαίτηση (Learning on demand)
  • Διαδικτυακή τηλεόραση (streaming media)
  • Παρουσιάσεις & συνεργασίες από απόσταση
  • Υπηρεσίες ζωντανής υποστήριξης εξ΄ αποστάσεως
  • Ηλεκτρονική αξιολόγηση & πιστοποίηση γνώσεων
  • Υλοποίηση ερευνών διασφάλισης ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας

 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, Ιδιωτικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ στην διαχείριση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης στην Ελλάδα και στην Κύπρο, από την ίδρυσή του, τον Μάϊο του 2020 έως σήμερα, εμπιστεύεται την RDC Informatics, για την κάλυψη των επιχειρηματικών και επιχειρησιακών του αναγκών και για την εξατομικευμένη καινοτομία που του προσφέρει σε κάθε ανάγκη ανάπτυξης και αναβάθμισης, προσδίδοντας μια δημιουργική εξωστρεφής δυναμική στο Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ., χτίζοντας στέρεο και χρηστικό περιβάλλον παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και επιχειρήσεων πεδίου.

Η Πλατφόρμα Ψηφιακής Εκπαίδευσης MELO® - Digital Learning Ecosystem βασισμένη σε τεχνολογίες αιχμής της Microsoft και ακολουθώντας τα διεθνή standards στο χώρο του e-Learning (SCORM, AICC, TinCan, xAPI) αποτελεί την νέα προοπτική της διεθνούς ανάπτυξης του Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ. στον τομέα της εκπαίδευσης πολιτικής προστασίας, πολιτικής άμυνας, διαχείρισης κρίσεων, εσωτερικής ασφάλειας, προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας, αντιμετώπισης καταστροφών και άλλων τομέων.

Στην Πλατφόρμα Ψηφιακής Εκπαίδευσης του Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ., learn.hellenicinstitute.gr έχουν ήδη μεταφερθεί, περισσότερες από 12 εκπαιδευτικές ενότητες, εταιρικών προγραμμάτων κατάρτισης, όπου υλοποιούνται σήμερα, σε περιβάλλον ασύγχρονης τηλεκατάρτισης. Η επένδυση στον τομέα της εκπαίδευσης, που έχει γίνει από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, προσανατολίζεται στο τρίπτυχο :
Προσαρμοστικότητα και Ευελιξία (σύνδεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας με την αγορά εργασίας, διαρκής επικαιροποίησή τους με τα νέα πρωτόκολλα και την διεθνή σύγχρονη γνώση, ανάπτυξη νέων προγραμμάτων κατάρτισης).
Ποιότητα και Αριστεία (διαρκής αναβάθμιση του περιεχομένου των προγραμμάτων μας, αυστηρή επιλογή των Εκπαιδευτών / Εισηγητών, καθιέρωση όρων συμμετοχής στην εκπαίδευση, διεθνής καταξίωση των φορέων πιστοποίησης των προγραμμάτων μας εξειδίκευσης, διασύνδεση και αλληλεπίδραση με διεθνείς οργανισμούς επαγγελματικής κατάρτισης, δια βίου υποστήριξη των πιστοποιημένων στελεχών μας).
Δημιουργικότητα και Καινοτομία (σχεδιασμός νέων ενοτήτων για τα επιχειρησιακά στελέχη πεδίου, εκπόνηση νέου περιεχομένου, συγγραφή νέων εγχειριδίων και οδηγιών, καθιέρωση εθνικών προτύπων, δημιουργία πρωτοποριακών μεθόδων ανώτερης κατάρτισης).

Η Κεντρική Διοίκηση του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, υλοποιώντας την μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και κατάρτισης, εργάζεται εντατικά ώστε, να ευθυγραμμιστεί στις απαιτήσεις του σήμερα και στις ανάγκες των λειτουργών του επείγοντος, σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι, το 85% των προγραμμάτων κατάρτισης και εξειδίκευσης που δεν απαιτεί επίδειξη τεχνικών δεξιοτήτων, να περάσει στο περιβάλλον της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, έως τον Μάϊο του 2025, διευκολύνοντας στις σπουδές τους, επαγγελματίες, εθελοντές, πολίτες, εταιρείες και οργανισμούς. Πρόκειται για ένα απαιτητικό έργο τεχνολογικής υπεροχής του Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ. που επιβεβαιώνει την προσήλωση στην ωφελιμότητα της κοινωνίας.


Με το κύρος και την αξιοπιστία
του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών

Ανεξάρτητος Οργανισμός ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ