02.01.24

Τρομοκρατία και Επιχειρήσεις.

Ενδυνάμωση Ανθεκτικότητας Επιχειρήσεων και Οργανισμών για την αντοχή σε περιστάσεις τρομοκρατικών ενεργειών.
Τρομοκρατία και Επιχειρήσεις.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. 

Ενδυνάμωση Ανθεκτικότητας Επιχειρήσεων και Οργανισμών για την αντοχή σε περιστάσεις τρομοκρατικών ενεργειών.


Terrorism and Business.
Strengthening the Resilience of Businesses and Organisations to withstand terrorist attacks.

Το πιο επίκαιρο πρόγραμμα επιμόρφωσης των Στελεχών Ιδιωτικής Ασφάλειας.

 

πηγή εικόνας : https://i.insider.com/546b83036bb3f74e02300542

Οι επιχειρηματικές και κοινωνικές οντότητες και δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, βρίσκονται στο ευρύτερο περιβάλλον των στόχων των τρομοκρατικών οργανώσεων. Σχολεία, πανεπιστήμια, εμπορικά κέντρα, εφημερίδες, εκκλησίες, πλατείες, κινηματογράφοι, θέατρα, πάρκα αναψυχής, φεστιβάλ, καφετέριες, κατασκηνώσεις, μέσα μαζικής μεταφοράς, προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους τρομοκράτες, επίδειξης δύναμης, διασποράς τρόμου, πρόκλησης ολέθρου. Η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης είναι υπαρκτή και η χώρα μας δεν εξαιρείται. Άλλωστε, η Ελλάδα έχει ιστορικό αιματηρών δράσεων τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι δημόσιες και ιδιωτικές δυνάμεις ασφαλείας, έχουν ως στόχο, την προστασία του στόχου των τρομοκρατικών επιθέσεων. Αλλά, τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας και τα γεγονότα που συνδέονται με την τρομοκρατία, έχουν πολλαπλασιαστεί και έχουν εξελιχθεί προς το πολυπλοκότερο. Η προπαγάνδα μέσω διαδικτύου και η ευρύτερη ακραία ρητορική που αναπτύσσεται από μεμονωμένους δράστες ή ομάδες δραστών, που κατά τ’ άλλα είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, αυξάνουν το επίπεδο στο ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Σε αυτή την νέα επικίνδυνη κατάσταση όπως προοδευτικά διαμορφώνεται και γενικεύεται, μπορούν οι Επιχειρήσεις (εταιρείες, όμιλοι εταιρειών, πολυεθνικές) και οι Οργανισμοί (φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) να ενδυναμώσουν την ανθεκτικότητά τους, για αντοχή σε περιστάσεις τρομοκρατικών ενεργειών; Οι Προέδροι, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι, οι Γενικοί Διευθυντές, οι Διευθυντές Ασφάλειας έχουν κατανοήσει την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα του ρόλου των Στελεχών της Privet Security Industry; Ποια κενά ασφαλείας επέτρεψαν στην Χαμάς να αναπτυχθεί, οργανωθεί και επιτευχθεί τρομοκρατικό χτύπημα δίχως να γίνει αντιληπτή; Ποια κενά ασφαλείας επέτρεψαν στον ελεύθερο σκοπευτή να εισέλθει και να χτυπήσει στο Πανεπιστήμιο της Πράγας; Πως θα μπορούσαν να είχαν καλυφθεί τα κενά; Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν οι διοικήσεις των οργανισμών, των εταιρειών, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για τον περιορισμό ή / και αποτροπή παρόμοιων γεγονότων στην Ελλάδα;

 

πηγή εικόνας : https://www.ilgiornale.it/news/mondo/manuale-choc-accoltellare-ebrei-1184015.html

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, - Ιδιωτικός Οργανισμός ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ, προκηρύσσει το Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, με τίτλο : «Τρομοκρατία και Επιχειρήσεις. Ενδυνάμωση Ανθεκτικότητας Επιχειρήσεων και Οργανισμών για την αντοχή σε περιστάσεις τρομοκρατικών ενεργειών. - Terrorism and Business. Strengthening the Resilience of Businesses and Organisations to withstand terrorist attacks.», το οποίο θα υλοποιηθεί στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2024, μέσω της πλατφόρμας zoom. Τέσσερις ειδικοί, διεθνώς καταξιωμένοι επαγγελματίες με λαμπρή καριέρα και σπουδαία επιτεύγματα και προσφορά στην ασφάλεια, στην άμυνα και στην διαχείριση κρίσεων, συμμετέχουν ως Εισηγητές. Οι κ.κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ Μ. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ, Private Security Industry Advisor (Strategic, Tactic, Operational, Educational) - & Security Manager με 53 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα της δημόσιας, της ιδιωτικής και της διεθνούς ασφάλειας. Εκπαιδευτής Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης, Director of Homeland Security Services of the Hellenic Crises and Disasters Management Institute, Author, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΓΕΡΟΓΛΗΣ, Ταξίαρχος ε.α. Ε.Σ., MA in International Security and Applied Strategy, Certified in Crisis Management / NATO / Oberammergau / Germany, Απόφοιτος ΑΔΙΣΠΟ/3η ΕΣ με διατριβή σε Διερεύνηση Αεροπορικών Ατυχημάτων - Επίδραση Human Factor-Root Cause Analysis, Author, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΣ, Crisis Management Certified Specialist / UOM, Incident Commander / Bildungszentrum des DRK Rettungsdienst Mettelhessen, Member of International Crisis Management Association, HCDMI Managing Director, Author, ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΚΟΥΡΣΙΟΥΜΗΣ, Ειδικός σε θέματα ασφαλείας, ΒΑ Ιστορίας - Αρχαιολογίας, MSc in International Relations Strategy and Security, Εκπαιδευτής Ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ, Πιστοποιημένος PM2 Advanced στην Διαχείριση Έργων Ασφαλείας, Αρθρογράφος, Μέλος / Επιχειρησιακό Στέλεχος του Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ., θα αναδείξουν κάθε πτυχή της ενδυνάμωσης της ανθεκτικότητας των οργανισμών και των επιχειρήσεων έναντι της τρομοκρατίας. Το κόστος συμμετοχής, ανέρχεται στα 45,00 €. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 17:30 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:30. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2024 Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης.


Κάνε την εγγραφή σου ΣΗΜΕΡΑ - ΕΔΩ.


Με το κύρος και την αξιοπιστία του
Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών